Як зберегти кавун свіжим до Нового року

Мабуть, важко знайти людину, яка не любила б кавуни. У деяких південних країнах їх люблять настільки, що навіть подають в якості різдвяного пригощення. Але чи є спосіб скуштувати свіжий кавун взимку, не відвідуючи жарких країн і не купуючи дорогий, але не дуже смачний плід в супермаркеті?

FunME з’ясував, що таке цілком можливо. Ми склали для вас невелику інструкцію, згідно якої ви зможете зберегти смугасту ягоду свіжою до Нового року.

Вибір правильного кавуна

  • Найголовніше – знайти кавун без тріщин, вм’ятин і інших ушкоджень, інакше усе буде даремно.
  • Не варто вибирати кавун дуже великих розмірів. Оптимальним буде кавун, що важить близько 4 кілограмів.
  • Краще всього використати пізньостиглі сорти з товстою шкіркою.
  • Не слід брати для зберігання дуже стиглі плоди, вони можуть зіпсуватися.

Нанесення захисної оболонки

Спосіб зберігання кавунів, про який ми хочемо вам розповісти, прийшов до нас із Індії. Він полягає в тому, що кавуни покривають шаром парафіну або воску, який захищає їх і від зовнішньої дії, і від втрати власної вологи. Робиться це таким чином:

  • протріть кавун сухою ганчірочкою, мити його не треба;
  • розтопіть парафін або віск на водяній лазні. Якщо ви не знайшли цей матеріал у продажу, то можна використати недорогі свічки. Заздалегідь видаліть з них гніт і розламайте на шматочки;
  • злегка остудіть отриману рідину і потім рівномірно нанесіть її на кавун, перевертаючи його до тих пір, поки шар парафіну не буде досить товстим – як мінімум 0,5 см;
  • дайте парафіну застигнути.

Зберігання

  • Зберігати покриті парафіном кавуни слід в темному, сухому і прохолодному місці. Перед цим їх треба укласти у коробки або ящики, наповнені соломою або газетами.
  • Ідеально буде тримати коробки з кавунами в льосі або коморі, але якщо у вас немає таких місць зберігання, то підійдуть антресолі або відділення для білизни усередині дивана. Головне, вибрати місце чимдалі від опалювальних приладів.
  • Час від часу треба оглядати і перевертати кавуни, щоб попередити появу плям.

Перед поданням на стіл кавун необхідно очистити від парафінової оболонки і як слід вимити. Ми сподіваємося, що цей спосіб зберігання улюбленої ягоди допоможе вам здивувати гостей і порадувати близьких.

Фото на превью O.BELLINI / SHUTTERSTOCK.COM

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Авторські матеріали Зроби сам Культура Народна творчість Подорожі Психологія
10 особливостей, які зробили Японію однією з найкрутіших країн
20 простих ідей, як перетворити дачу на райський куток для дітей
10 речей, які міняються, як тільки ви починаєте жити за кордоном
Добро Кухня Нісенітниці Наука Ностальгія Сім'я Тварини
Цей пес пробіг 100 км і показав всьому світу, що таке справжня вірність
Ці цуценята – компенсація за усю нісенітницю, що відбувається в житті
20 фотографій, на яких малюки посміхаються уперше в житті
Дизайн Кіно Музика Фотографи Художники
9 хитрощів від фотографа, як виглядати ідеально на знімку
6 фішок з одягом, які допоможуть скинути мінімум 5 років
Китайці побудували автобус майбутнього, під яким можуть їздити машини
OTTO Trade