5 напоїв з різних кутків планети, щоб перемогти спеку

Для тих, хто вже втомився від газованої води FunME знайшов 5 крутих рецептів прохолодних напоїв. Ними рятуються від спраги там, де про пекуче сонце знають не з чуток. Так, і найприємніше – ці напої не вимагають рідкісних інгредієнтів і легко готуються вдома у будь-якій точці світу.

Тайський ча-йєн

Ча-йєн – холодний тайський чай із спеціями і згущеним молоком. Туристи п’ють його в ресторанах, а місцеві люблять купувати на вулиці і пити на ходу з пакетів з трубочкою або з пластикових склянок з ручками.

Рецепт крижаного ча-йєн

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. чорного чаю
  • 1 зірочка бад’яну
  • 0,5 л окропу
  • згущене молоко або цукор за смаком
  • концентроване молоко або вершки за смаком
  • кубики льоду

Приготування:

  1. Чай і 1 зірочку бад’яну заливаємо 0,5 л окропу і настоюємо 3-5 хвилин.
  2. Проціджуємо, додаємо згущене молоко або цукор за смаком, розмішуємо і охолоджуємо.
  3. Розливаємо чай по склянках, заздалегідь поклавши туди лід. Поливаємо згори концентрованим молоком або вершками і подаємо з трубочками.

 

 

Рецепт ча-йен на кокосовому молоці

Інгредієнти:

  • 4 чашки води (біля 1 л)
  • 4 пакетики чорного чаю
  • 3/4 чашки (150 г) цукрового піску
  • 2 зірочки анісу
  • 1 розкритий стручок зеленого кардамону
  • 2 капелюшки гвоздики
  • близько 1 чашки (240 мл) кокосового молока (чи суміші кокосового і згущеного молока)
  • лід

Приготування:

  1. Доводимо воду до кипіння і опускаємо чай. Додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Кип’ятимо чай приблизно 3 хвилини і знімаємо з вогню.
  2. Залишаємо чай настоюватися на 30 хвилин і даємо йому остигнути. Для цього можна поставити готовий чай в холодильник.
  3. Коли чай охолодиться, заповнюємо склянки льодом, розливаємо чай і доливаємо згори молоко.

 

 

Індійський ласси

Популярний індійський освіжаючий напій, який готується як солодким, так і солонуватим. Ласси готується на основі йогурту з фруктами і спеціями. Обов’язково сподобається ніжним вершковим смаком тим, хто любить пряні нотки.

Рецепт ласси з манго і з кардамоном

Інгредієнти:

  • 3 стручки кардамону
  • 2 манго
  • 400 мл натурального питного йогурту
  • мелений мускатний горіх за смаком
  • кубики льоду за бажанням

Приготування:

  1. Розкриваємо навпіл стручки кардамону, дістаємо насіння і розтираємо їх товкачиком в ступці.
  2. М’якуш манго нарізуємо довільними шматочками, викладаємо у блендер, додаємо йогурт і кардамон, а також лід. Збиваємо до отримання однорідної маси.
  3. Розливаємо по келихах, посипаємо мускатним горіхом і подаємо.

 

 

Іспанська рисова орчата

Незвичайний, але дуже смачний напій родом з Іспанії. Орчату п’ють холодною, вмочуючи в напій спеціальну витягнуту булочку – фартон. Поєднання інгредієнтів незвичне для нас, але цей напій варто спробувати заради його чарівних освіжаючих властивостей.

Рецепт рисової орчати

Інгредієнти:

  • 200 г довгозернового рису
  • 1 л води
  • 125 г концентрованого молока
  • 1 ст. л. ваніліну
  • 1/2 ст. л. кориці
  • 2/3 склянки коричневого цукру

Приготування:

  1. Заливаємо рис водою і поміщаємо суміш у блендер, подрібнюємо на слабкому режимі до неповного дроблення рису.
  2. Даємо суміші настоятися не менше 4-5 годин, можна ніч.
  3. Зціджуємо рисову воду, пропускаючи її крізь дрібне сито.
  4. З’єднуємо з концентрованим молоком, прянощами і цукром. Перед поданням збиваємо і додаємо лід.

 

 

Грецький фрапе

Улюблений напій греків, який приємно потягувати у жару, сидячи за столиком у вуличному кафе і роздивляючись перехожих. Існує багато різновидів фрапе, але в основі кожного завжди міцна кава і колений лід.

Рецепт традиційного фрапе

Інгредієнти:

  • подвійний еспрессо
  • 5 кубиків льоду
  • 100 мл молока
  • цукровий сироп за смаком
  • збиті вершки для прикраси

Приготування:

  1. Беремо подвійний еспрессо, приготований в кавомашині, який готується з 50-60 мл води і 14 г кави тонкого помолу. Чим свіжіша кава, тим краще результат.
  2. Змішуємо всі інгредієнти і насолоджуємося збадьорюючим напоєм.

 

 

Кубинський чай з ананасами, просоченими ромом

Цей прохолоджувальний напій на основі мате поширений на Кубі і в країнах Латинської Америки. За основу можна брати і звичайний чай. Головна родзинка напою – шматочки ананаса, витримані в ромі і цукровій пудрі.

Рецепт холодного чаю по-кубински

Інгредієнти:

  • 4 ч. л. чорного чаю і 6 ч. л. зеленого чаю (можна узяти 7 ч. л. тільки чорного чаю або мате)
  • 1 л води
  • 1 ананас
  • 1 лимон
  • 15 ч. л. чи 15 шматочків цукру (або готова цукрова пудра)
  • 2-3 ч. л. кубинського рому
  • 20 кубиків льоду

Приготування:

  1. Ананас нарізуємо кубиками розміром 1 см, заливаємо ромом, засипаємо цукровою пудрою, закриваємо і ставимо на добу в холодильник.
  2. Готуємо чайний купаж: заварюємо чай, витримуємо 10-12 хвилин і остуджуємо.
  3. Натираємо в чай цедру лимона і вичавлюємо сік, додаємо просочені ромом ананаси і лід, після розливаємо в келихи. Прикрашаємо кружечком лимона або лайму.

 

 

 

 

Фото на превью sansara , instagram

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Авторські матеріали Зроби сам Культура Народна творчість Подорожі Психологія
10 особливостей, які зробили Японію однією з найкрутіших країн
10 речей, які міняються, як тільки ви починаєте жити за кордоном
20 простих ідей, як перетворити дачу на райський куток для дітей
Добро Кухня Нісенітниці Наука Ностальгія Сім'я Тварини
Цей пес пробіг 100 км і показав всьому світу, що таке справжня вірність
Ці цуценята – компенсація за усю нісенітницю, що відбувається в житті
20 фотографій, на яких малюки посміхаються уперше в житті
Дизайн Кіно Музика Фотографи Художники
6 фішок з одягом, які допоможуть скинути мінімум 5 років
Китайці побудували автобус майбутнього, під яким можуть їздити машини
Ці хлопці можуть скласти конкуренцію королевам інстаграму
OTTO Trade