11 дуже смачних бутербродів, для яких не треба хліба

11 дуже смачних бутербродів, для яких не треба хліби

Літо – час сніданків на природі. Але уранішня пробіжка і хлібний сендвіч не дуже підходять один одному. Вибирайте корисний фастфуд, який заповнить вітамінний запас і не зіпсує вашу фігуру.

FunME радить рецепти сендвічів без борошна: 5 хвилин – і готово!

У стилі цукіні

Італійський кабачок в сирому вигляді – це криниця мінеральних солей для організму. Плід містить мінімум калорій і виводить зайву рідина. Замінюємо булочку пластинками цукіні і компонуємо з іншими овочами.

Інгредієнти:

  • цукіні
  • шинка
  • твердий і м’який сир
  • 50 г помідорів
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • базилік
  • сіль, перець

Готуємо маринад з соку помідорів і лимона, змішуємо з оливковою олією, заправку солимо за смаком. Викладаємо шари із скибочок цукіні, сиру і шинки. Верхівка їстівної піраміди – скибки помідорів, политі соусом. Чекаємо 10 хвилин, поки сендвіч просочиться. Згори прикрашаємо свіжим базиліком, перцем і тертим сиром.

Салатовий плащ

Інгредієнти:

  • листя салату
  • паростки гречки
  • куряче філе
  • солодкий перець
  • соус айолі
  • сіль перець

Начинку в такому сендвічі надійно утримує салат, альтернативний варіант – капуста. М’ясо курки, солодкий перець і паростки гречки заправляємо соусом айолі і закручуємо в листя. Чим щільніше, тим краще. Додаємо за смаком сіль і перець. Фантазуйте з вибором продуктів, не забуваючи про користь.

Пастка на тунця

Інгредієнти:

  • паростки пшениці
  • огірок
  • тунець
  • білий йогурт

Поживне блюдо з двох половинок огірка. Проміжний шар – тунець, паростки пшениці і соус з білого йогурту для заправки. Якщо видалити серцевину огірка, вийдуть місткі “човники”.

Міні-сендвічі

Інгредієнти:

  • листя салату
  • твердий сир
  • м’ясо
  • курага, горіхи
  • помідори

Міні-сендвічі – відмінний варіант корисної закуски без хліба. Курага, овочі, фрукти, м’ясо або горіхи – вибирайте на свій смак.

Хрусткі хлібці

Інгредієнти:

  • рукола
  • вівсяні хлібці
  • шампіньйони
  • м’ясна нарізка

На основу з хлібця викладаємо м’ясну нарізку, частинки шампіньйонів і свіжу зелень. Ми радимо гречані рисові, вівсяні, хлібці з ячменем і кукурудзою. А ось пшеничні вироби калорійні, хоч і позитивно впливають на шлунок.

Різнокольорові з капустою

Інгредієнти:

  • салат айсберг
  • цибуля
  • білокачанна і червонокачанна капуста
  • морква
  • помідори
  • огірки
  • сіль, перець

У листя білокачанної капусти завертаємо нарізані соломкою або кубиками сир, помідори, огірки, салат айсберг, моркву, червонокачанну капусту, цибулю, додаємо сіль і перець. До овочевих бутербродів підійде томатний соус.

Корисний фрегат

Інгредієнти:

  • листя салату
  • нарізка бекону
  • помідори
  • огірки
  • варені яйця
  • сметана

Кубики корисних продуктів закручуємо у бекон і лист салату, а форму фіксуємо зубочисткою. Наш вибір начинки – овочевий салат з вареним яйцем.

Десертна пора

Інгредієнти:

  • хлібці
  • сирний сир
  • яблуко
  • чорниця

Літній сезон дарує ягідний і фруктовий достаток, який не можна пропустити. Беремо за основу хлібці і придумуємо вітамінні ласощі. Ми вибрали сирний сир із смаком йогурту, скибки яблук і чорницю.

Яблучний смак

Інгредієнти:

  • яблуко
  • родзинки, горіхи, кунжут
  • кленовий сироп
  • сирна маса

Між скибками яблука додаємо родзинки, горіхи і кунжут в кленовому сиропі, інший шар робимо сирний.

Сир всьому голова

Інгредієнти:

  • рукола
  • сир
  • шинка
  • сметанний соус з перцем

Хліб замінюємо на скибки сиру, додаємо шинку, зелень і соус. Рекомендуємо спробувати різні сорти сиру і знайти ідеальне поєднання.

Прованський баклажан

Інгредієнти:

  • білий баклажан
  • солодкий перець
  • бринза
  • прованські трави
  • базилік
  • кріп

Баклажан залишаємо на 20 хвилин в холодильнику, маринуючи шматки в соняшниковій олії, бальзамічному оцті і часнику після чого обсмажуємо овочеві частки на спеціальній сковороді-гриль. Сметанний соус для бутерброда готуємо з додаванням духмяного перцю і зернової гірчиці. Усі компоненти викладаємо на одній скибочці баклажана, згори накриваємо другим. Цю страву можна приготувати із звичайним баклажаном – вийде не гірше.

 

FunME голосує за здорове харчування. Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Авторські матеріали Зроби сам Культура Народна творчість Подорожі Психологія
10 особливостей, які зробили Японію однією з найкрутіших країн
10 речей, які міняються, як тільки ви починаєте жити за кордоном
20 простих ідей, як перетворити дачу на райський куток для дітей
Добро Кухня Нісенітниці Наука Ностальгія Сім'я Тварини
20 фотографій, на яких малюки посміхаються уперше в житті
Ці цуценята – компенсація за усю нісенітницю, що відбувається в житті
Цей пес пробіг 100 км і показав всьому світу, що таке справжня вірність
Дизайн Кіно Музика Фотографи Художники
Ці хлопці можуть скласти конкуренцію королевам інстаграму
Як виглядали поп-зірки на початку своєї кар’єри і зараз
9 хитрощів від фотографа, як виглядати ідеально на знімку
OTTO Trade