14 крутих рецептів з болгарського перцю

Болгарський перець – унікальний продукт. Він може стати основним і додатковим компонентом блюда за рахунок свого особливого смаку і яскравого кольору. Більше того, його можна використати навіть для подання блюд! Такого простору для кулінарної творчості, мабуть, не зможе подарувати жоден інший овоч.

FunME випробував все круті рецепти з перцю в цій підбірці і радить оцінити їх і вам.

Веганський фахітос

Один з варіантів популярного мексиканського блюда, де перець грає одну з головних ролей.

Інгредієнти:

  • 200 г копченого тофу
  • 1 солодкий перець
  • пара крапель апельсинового соку
  • пара крапель лимонного соку
  • гострий соус (будь-який) за смаком
  • 1 цибулина
  • 4 маленьких тортил’ї
  • пара крапель оливкової олії
  • кінза для подання
  • 100 г. гуакамоле

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  2. Кладемо тофу у форму для запікання, збризкуємо апельсиновим і лимонним соком, додаємо гострий соус. Запікаємо 15-20 хвилин.
  3. Подрібнюємо цибулю, нарізуємо перець скибочками. Рубаємо кінзу.
  4. Обсмажуємо цибулю і перець на сковороді з невеликим додаванням олії.
  5. Змащуємо перепічки гуакамоле, згори викладаємо запечений тофу, овочі і посипаємо кінзой.
  6. Складаємо перепічки навпіл і подаємо.

Болгарський перець, фарширований гречкою і тофу

Фарширований перець – популярне блюдо, для якого традиційно використовується м’ясо і рис. Пропонуємо спробувати варіант з дуже оригінальною начинкою.

Інгредієнти:

  • 2 червоних болгарских перця
  • 100 г гречки
  • 2 помідори
  • 170 г тофу
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 щіпка часникового порошку
  • 1 ч. л. прованських трав
  • сіль, перець за смаком
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • жменя оливок

Приготування:

  1. Перці розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і білі прожилки.
  2. Відварюємо гречку в підсоленій воді 15 хвилин.
  3. Нарізуємо тофу, цибулю-шалот і помідори кубиками. У неглибокій сковороді нагріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю-шалот, посипавши її часниковим порошком. Додаємо тофу, помідори, нарізані кружечками оливки і спеції, а потім гречку. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  4. Фаршируємо приготованою начинкою перці і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Рулетики із запеченого перцю з сиром і орегано

Незвичайно ніжне поєднання солодкуватого запеченого перцю, вершкового сиру і ароматного орегано.

Інгредієнти:

  • 3 червоних болгарських перця
  • 200 г вершкового сиру
  • 1 щіпка орегано
  • 30 мл оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розрізаємо перці на дві частини, видаляємо серцевину і прожилки.
  2. Змащуємо олією і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці під грилем 10-15 хвилин. Шкірка перців повинна добре запектися.
  3. Змішуємо вершковий сир, орегано, оливкову олію, сіль і перець.
  4. Складаємо перець в глибоку миску і накриваємо кришкою, даємо відпочити 10 хвилин, а потім знімаємо з нього запечену шкірку.
  5. Ріжемо перці невеликими смужками, на кожну кладемо по 1/2 ч. л. суміші. Закручуємо в рулетики і закріплюємо зубочисткою.

Болгарський перець з баклажанами тушкований білому вині

Дуже ніжний гарнір до м’яса, якщо подавати блюдо гарячим, або найдзвичайно смачна закуска. У різних варіаціях це блюдо заграє по-новому.

Інгредієнти:

  • 3 різнокольорових болгарських перця

  • 1 баклажан

  • 4 цибуля-шалот

  • 1 зубчик часнику

  • 200 мл сухого білого вина

  • 100 мл овочевого бульйону

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Перці розрізаємо навпіл, видаляємо з них насіння, а потім нарізуємо смужками. Очищаємо цибулю-шалот і часник, дрібно нарізуємо.

  2. У гарячій сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю-шалот, перець і часник.

  3. Баклажан нарізуємо кубиками, і, після того, як підрум’яниться цибуля-шалот, трохи зменшуємо вогонь і додаємо в сковороду баклажани.

  4. Солимо, перчимо, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо вино і бульйон, накриваємо кришкою і тушкуємо 45 хвилин, періодично помішуючи.

Фаршировані перці з грибами і кабачком

Блюдо з перцю, яке чудово підійде усім. І навіть тим, хто на дієті!

Інгредієнти:

  • 2 солодкі перці
  • 200 г грибів гливи
  • 1 середній кабачок
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 голівки лука
  • 50 г моцарели
  • 2 гілочки кінзи
  • 2 гілочки базиліку
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігріваємо сковороду з маслиновою олією. Дрібно нарізаємо цибулю і кладемо її на сковороду. Туди ж видавлюємо часник і обсмажуємо все впродовж 5 хвилин.
  2. Гливи нарізуємо на середні шматки, а кабачок натираємо на середній терці. Закидаємо овочі на сковороду і готуємо ще 5-7 хвилин. Потім солимо і перчимо за смаком.
  3. Перці розрізаємо на половинки і видаляємо насіння. Викладаємо начинку всередину кожної половинки. У начинку кладемо трохи базиліку, кінзи і моцарели.
  4. Розігріваємо духовку до 170 градусів, на фольгу викладаємо перці і запікаємо впродовж 20-25 хвилин.

Французький омлет “Тортила”

Відмінна ідея для ситного сніданку з незвичайною начинкою для омлету

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 6 курячих яєць
  • 1 цибулина
  • 1/2 червоні солодкі перці
  • 1/2 зелені солодкі перці
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 150 мл вершків
  • 1 пучок зеленої цибулі

Приготування:

  1. Очищаємо і нарізуємо картоплю кубиками, опускаємо в киплячу воду і варимо 15 хвилин.
  2. Тим часом обсмажуємо цибулю і нарізаний перець.
  3. Збиваємо яйця і вершки в мисці, додаємо картоплю, цибулю і перець, сіль і чорний перець.
  4. Виливаємо суміш в каструлю, дно якої слід заздалегідь змастити невеликою кількістю оливкової олії.
  5. Смажимо приблизно 10 хвилин. Потім накриваємо омлет тарілкою і перевертаємо, щоб підсмажити з іншого боку. Через 3 хвилини прибираємо омлет з вогню. Перед поданням посипаємо нарізаною зеленою цибулею.

Перці з начинкою із спагеті

Кожен перчик – одна готова порція. Беремо на замітку зручне і дуже смачне блюдо!

Інгредієнти:

  • 6 солодких перців
  • 200 г спагеті
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 анчоуси
  • 1/2 червоної цибулини
  • 2 ст. л. каперсів
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • орегано за смаком
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Перець обсмажуємо на грилі до чорної кірочки. Поміщаємо у велику миску, накриваємо поліетиленовою плівкою і даємо постояти 15 хвилин. Очищаємо від шкірки, відрізуємо верхівки і видаляємо насіння.
  2. У великій каструлі доводимо до кипіння воду, солимо і варимо макарони на 2 хвилини менше, ніж вказано в інструкції. Зливаємо воду.
  3. Розігріваємо духовку до 175 градусів.
  4. Розтоплюємо олію у великій сковороді, викладаємо філе анчоусів і підсмажуємо їх, розламуючи ложкою. Додаємо нарізану цибулю, каперси і тушкуємо близько 3 хвилин.
  5. Вливаємо оцет і варимо, часто помішуючи, поки він майже повністю не випарується.
  6. Додаємо макарони і перемішуємо.
  7. Перці натираємо зсередини сіллю і чорним перцем, заповнюємо наполовину сумішшю з макаронів. Викладаємо перці у форму щільно один до одного.
  8. Випікаємо до золотистого кольору 10-15 хвилин. Перед поданням на стіл посипаємо орегано.

Соте з курячої грудки з персиком і солодким перцем

Куряча грудка відмінно поєднується з фруктами і овочами. Пробуємо, як це круто в одному рецепті!

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 персик
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • сік і цедра 1 лимона
  • 1/4 ч. л. куміни
  • 1/2 ч. л. орегано
  • 1,5 ч. л. коричневого цукру
  • 1/2 ч. л. тертого імбиру
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 гострий перець (за бажанням)
  • 3-5 гілочок кінзи
  • сіль по смаку
  • хліб з хрусткою скориночкою для подання

Приготування:

  1. Куряче філе нарізуємо по діагоналі скибочками завтовшки приблизно 5 мм Приправляємо сіллю, щіпкою цукру і 1 ст. л. оливкової олії. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин або навіть добу.
  2. Цибулю нарізуємо тонкими півкільцями. Приправляємо сіллю, чорним перцем, щіпкою цукру і 1/2 частиною лимонного соку. Залишаємо маринуватися.
  3. Для заправки змішуємо лимонний сік, що залишився, дрібно натерту цедру, імбир, сіль, цукор, кумін, орегано і накришений гострий перчик.
  4. Персик очищаємо, потім його і солодкий перець нарізуємо скибочками завтовшки 5-7 мм
  5. Курку обсмажуємо в два заходу. Розігріваємо простору сковороду з важким дном, кладемо в неї половину скибочок курки і обсмажуємо на середньо-сильному вогні 2 хвилини. Перевертаємо скибочки і обсмажуємо ще впродовж 2-3 хвилин. Перекладаємо на тарілку, прикриваємо фольгою. Повторюємо з другою порцією курки і також викладаємо на тарілку.
  6. У сковороду, де смажилася курка, кладемо персик і солодкий перець. Обсмажуємо до м’якості персика 3-4 хвилини.
  7. Повертаємо в сковороду курку. Вливаємо заправку, перемішуємо і готуємо ще хвилину.
  8. Подаємо зі свіжим хлібом, посипавши маринованою цибулею і листочками кінзи.

Салат з манго і болгарського перцю

Дуже незвичайне поєднання порадує навіть гурманів. Для ще більшої пікантності можна додати гострий перець.

Інгредієнти:

  • 1 манго
  • 1/2 червоних цибулини середнього розміру
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 лайм
  • декілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Манго очищаємо і нарізуємо м’якуш кубиками.
  2. Очищаємо і нарізуємо цибулю, а також болгарський перець.
  3. Викладаємо манго, цибулю і перець в салатник, солимо і перчимо, поливаємо соком лайму. Перемішуємо і посипаємо нарубаною петрушкою.
  4. Даємо салату настоятися 10 хвилин перед поданням.

Лечо з томатів і болгарського перцю

Лечо – безпрограшний і універсальний варіант: закуска, гарнір, соус і навіть заготівля на зиму.

Інгредієнти:

  • 2 кг червоного болгарського перцю
  • 1 кг томатів
  • 7-10 зубчиків часнику
  • 4 цибулини
  • 2 пучки зелені (кріп, кінза)
  • 1 склянка соняшникової олії
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 ст. л. оцту (9%)
  • 1 ч. л. меленої паприки

Приготування:

  1. Промиваємо, чистимо від насіння і розрізаємо перець і томати на частини. Перед приготуванням лечо помідори варто очистити від шкірки. Для цього тримаємо їх у окропі 3-4 хвилини, це полегшить процес. За бажанням томати можна пропустити через м’ясорубку.
  2. Цибулю чистимо, нарізуємо півкільцями і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  3. Викладаємо цибулю у велику ємність і додаємо помідори, солимо за смаком. Тушкуємо все 15-20 хвилин. Постійно помішуємо.
  4. До помідорів додаємо перець і тушкуємо 5 хвилин при закритій кришці. Після знімаємо кришку і тушкуємо ще 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. Чистимо часник, подрібнюємо і додаємо в загальну масу. Услід додаємо оцет і цукор. Тушкуємо близько 15-20 хвилин.
  6. Додаємо у блюдо паприку, чорний перець, подрібнену зелень, добре перемішуємо і готуємо близько 10 хвилин.

Крем-суп з цвітної капусти і болгарського перцю

Обов’язково побалуйте себе і домашніх смачним супом із смажених перців і цвітної капусти!

Інгредієнти:

  • 4 червоних болгарських перця
  • 1 невеликий качан цвітної капусти
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 щіпка грубомеленого перцю чилі
  • 4 чашки курячого або овочевого бульйону
  • 1 ч. л. паприки
  • 100 г козиного сиру
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Перці миєму, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння, перегородки і плодоніжки. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.
  2. Цибулю нарізуємо кубиками. Часник очищаємо і подрібнюємо. Козиний сир кришимо.
  3. Перці викладаємо на сковороду c розігрітою олією внутрішньою стороною вниз і смажимо впродовж 10 хвилин, поки вони не потемніють. Потім перекладаємо їх в герметичний контейнер і залишаємо на 20 хвилин. Після знімаємо шкірку і ріжемо кубиками.
  4. Деко змащуємо невеликою кількістю оливкової олії. Викладаємо рівномірним шаром суцвіття цвітної капусти. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо капусту 20-30 хвилин, поки вона не стане м’якою.
  5. У каструлі розігріваємо олію на середньому вогні. Додаємо цибулю. Смажимо до м’якості 5-7 хвилин.
  6. Додаємо часник, чебрець, грубомелений червоний перець і тушкувати на плиті ще хвилину.
  7. Додаємо до цибулі перці, цвітну капусту, паприку велику частину козиного сиру. Вливаємо бульйон. Варимо 10 хвилин.
  8. Знімаємо суп з вогню і збиваємо у блендері до бажаної консистенції.
  9. Розливаємо суп по тарілках. Солимо і перчимо, перед поданням прикрашаємо козиним сиром.

Перець, фарширований картоплею і яйцем

Цей варіант фаршированого перцю прикрасить будь-яку вечерю!

Інгредієнти:

  • 2 червоних болгарських перця
  • 4 середніх картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 4 курячі яйця
  • 3-4 пір’їнки зеленої цибулі
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком
  • 2 жмені листя салату для подання

Приготування:

  1. Миємо перці і розрізаємо їх навпіл. Видаляємо насіння кожну половинку солимо і перчимо, збризкуємо оливковою олією. Поміщаємо перці на деко і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
  2. Чистимо і дрібно нарізуємо часник і цибулю. Картоплю також чистимо і нарізуємо тонкими кружечками. У сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю і часник, а потім додаємо картоплю. Смажимо, регулярно помішуючи, до напівготовності.
  3. Виймаємо перці з духовки і фаршируємо їх картоплею. Запікаємо близько 20 хвилин, потім знову виймаємо деко і на кожен перець розбиваємо по яйцю. Ставимо назад в духовку і запікаємо 5-10 хвилин, залежно від того, якій мірі прожарення яйця віддаємо перевазі.
  4. Перед поданням блюдо солимо, перчимо і посипаємо зеленою цибулею. Подаємо на листі салату.

Рис з ананасом і солодким перцем

Перець хороший і в незвичайному варіанті блюда з рису в азіатському стилі.

Інгредієнти:

  • 200 г коричневого рису
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 см кореня імбиру
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. кунжутної олії
  • 1 ст. л. кунжуту
  • зелена цибуля
  • сіль, перець по смаку

Приготування:

  1. Відварюємо рис в підсоленій воді.
  2. У розігрітій на середньому вогні сковороді з оливковою олією обсмажуємо очищені і дрібно нарізані цибулю, часник і імбир впродовж 3 хвилин до прозорості цибулі.
  3. Додаємо нарізаний невеликими кубиками перець і смажимо ще 3-5 хвилин, після чого викладаємо в сковороду відварений рис і ананас.
  4. Додаємо соєвий соус і кунжутну олію, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Подаємо блюдо гарячим, посипавши кунжутом і нарубаною зеленою цибулею.

Томатний суп-пюре із запеченим перцем

Цей суп хороший як в гарячому, так і в холодному виді. А якщо ще заздалегідь запекти овочі в духовці, то особливий аромат і смак страви підкорить назавжди!

Інгредієнти:

  • 750 г томатів
  • 3 червоних болгарських перця
  • 1 червона цибулина
  • 6 зубчиків часнику
  • 600 мл овочевого бульйону
  • невеликий пучок свіжого базиліку
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • соус табаско по смаку
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо і розрізаємо на 4 частини. Часник не чистимо, а тільки розділяємо на зубчики. Перці змащуємо оливковою олією і викладаємо на деко.
  2. На інше деко кладемо помідори, цибулю і часник, збризкуємо згори оливковою олією, накриваємо фольгою. Поміщаємо усі овочі в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 35–40 хвилин.
  3. Овочі охолоджуємо. Потім знімаємо шкірку з перців і видаляємо насіння. Запечений часник чистимо.
  4. Поміщаємо усі інгредієнти у блендер, солимо і перчимо, додаємо за смаком табаско і базилік, заливаємо овочевим бульйоном і збиваємо на максимальній швидкості до однорідної консистенції. Перед поданням суп підігріваємо до бажаної температури або подаємо холодним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Авторські матеріали Зроби сам Культура Народна творчість Подорожі Психологія
10 особливостей, які зробили Японію однією з найкрутіших країн
10 речей, які міняються, як тільки ви починаєте жити за кордоном
20 простих ідей, як перетворити дачу на райський куток для дітей
Добро Кухня Нісенітниці Наука Ностальгія Сім'я Тварини
Цей пес пробіг 100 км і показав всьому світу, що таке справжня вірність
Ці цуценята – компенсація за усю нісенітницю, що відбувається в житті
20 фотографій, на яких малюки посміхаються уперше в житті
Дизайн Кіно Музика Фотографи Художники
6 фішок з одягом, які допоможуть скинути мінімум 5 років
Китайці побудували автобус майбутнього, під яким можуть їздити машини
Ці хлопці можуть скласти конкуренцію королевам інстаграму
OTTO Trade